KNX grunnpakke i oppusset bolig

I denne boligen i Nesbakken på Tertnes har elektriker installert grunnpakke fra oss, som tar for seg lys og varme styring. I de fleste rom er det installert vanlige brytere som snakker med smarthuset, men bak bryterne ligger kabler som gjør at kjøper kan oppgradere til brytere med flere funksjoner, oppgradert design eller en skjerm. På denne måten holdes pris for utbygger nede uten at det går ut over mulighetene til kjøper.

I stuen er det montert en skjerm som styrer lys i stue og kjøkken, samt varmen i hele huset. Skjermen har flere sider og kan programmeres til å styre eller overvåke mange funksjoner.

Funksjoner som borte knapp som stenger alle lys når man forlater huset og natt knapp som stenger felles areal når man skal legge seg er med i grunnpakken, da dette er en hverdagsluksus de fleste kunne tenke seg. Mobilstyring eller oppgradert design er mer individuelt om man ønsker å bruke penger på.

«Vi har hatt god respons etter huset ble lagt ut for salg og de fleste er veldig fornøyd med smarthus løsningen, de setter pris på en fremtidsrettet installasjon som kan tilpasses kjøper etter overtagelse. Vi er allerede i gang med å prosjektere neste prosjekt sammen med Intelho.» – Normondus, B4U Bergen AS.

Huset kan også programmeres om til scenestyring hvis dette er noe kjøper ønsker, da styrer man flere lyssoner sammen. Man får for eksempel en knapp for å lage mat, en for å spise og en for kos som setter lyset til perfekt innstilling hver gang man bruker dem, i stedet for å dimme opp og ned på flere brytere hver gang.